Zeewierboter

Door chef-kok Wouter Kik, Codium

Deze zilte kruidenboter met zeewier is eenvoudig te maken en heerlijk voor bij de borrel!

Wat heb je nodig?

250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur

1 el zeesla poeder

1 tl bieslook, fijn gesneden

½ teen knoflook, geperst

Rasp van ½ citroen

Witte peper naar smaak

Hoe maak je het?

De knoflook eerst even 30 seconden koken in heet water. Vervolgens pers je deze uit met een knoflookpers of in een vijzel.

Voeg de zachte boter met alle ingrediënten toe en probeer zo goed mogelijk op te kloppen tot een egale massa ontstaat.

Tip: naast zeesla kun je uiteraard ook andere soorten zeewier gebruiken, zoals wakame of dulse. Hierdoor kun je varieren in smaak en kleur.

De boter is ideaal als borrelhap op een lekker stokbroodje met een goed glas wijn of bier. De boter is ook heerlijk om vis in te bakken.