North Sea Greens heeft als missie om zoveel mogelijk consumenten te laten profiteren van de vele voordelen van zeewier. Een product met een fantastische smaak en vol met vitaminen & mineralen. Op die manier willen wij de wereld een stukje gezonder maken. Puur en eerlijk voedsel uit zee, van waaruit het leven ooit begon.
Hoe het begon
Wanneer Martijn van Damme (oprichter van North Sea Greens) voor zijn werk als commodity trader naar Afrika wordt gestuurd om kip te gaan verkopen verandert zijn kijk op de voedingsindustrie. Want efficient opgefokte plofkip kopen in Oost-Europese landen, vetgemest met soja uit Brazilië (dag regenwoud) en deze vervolgens weer de halve wereld overslepen, is dat nu de manier om de wereld te voeden? Daarom besloot hij zijn baan op te zeggen en zich met een eigen onderneming in te zetten voor een gezonder voedselsysteem.
Toen zijn aandacht viel op een artikel over zeewier ging er een hele nieuwe wereld voor hem open. Want hoe fantastisch is het om een product in de markt te zetten wat geteeld wordt zonder landbouwgrond, zoetwater, kunstmest of bestrijdingsmiddelen en wat ook nog eens ontzettend rijk is aan smaak en voedingsstoffen? North Sea Greens was geboren. Inmiddels is North Sea Greens een bekende speler geworden in de wereld van zeewier en algen. Dagelijks maken we vele consumenten blij met lekkere en gezonde zeewierproducten en zetten we stappen richting een duurzamer voedselsysteem wat toekomst biedt aan nieuwe generaties.
Wist je dat we met 2% van het oceaanoppervlak de hele wereldbevolking zouden kunnen voeden?!

Lokaal zeewier
Afhankelijk van de soort worden onze zeewieren zo dicht mogelijk bij de markt geteeld of duurzaam geoogst.
Onze zeewieren komen uit:
- Nederland
- Frankrijk
- Noorwegen
- Zweden
- Denemarken
- Ierland
Meer weten over onze producten, zeewierteelt of de voordelen van zeewier? Neem dan contact met ons op.