North Sea Greens is pionier in de zeewiermarkt. Wij vertellen je graag over wat ons drijft, onze passie en over onze werkwijze.

Ons verhaal

North Sea Greens is een van de eerste bedrijven die zich heeft gespecialiseerd in de commercialisatie van lokaal geteeld zeewier voor de voedingsbranche. Martijn en André van Damme uit het Zeeuwse Tholen richtten het bedrijf op met een duidelijke visie: het bijdragen aan een beter voedingsklimaat met lokale zeewierproductie aan de basis.

Lees meer over ons

Onze telers

Duurzame relaties met onze telers vormen de basis van ons succes. North Sea Greens staat zo garant voor de hoogste kwaliteit en oorsprong van haar producten. Al onze telers bevinden zich in Noord-West Europa. Kortom: zo dicht mogelijk bij huis. Afhankelijk van de watertemperatuur oogsten we verschillende soorten per regio. Door onze grote groep telers waarborgen we tevens een jaarronde beschikbaarheid van onze producten.

Over zeewier

Zeewier is een verzamelnaam voor een grote groep plantaardige organismen die leven in zout of brak water, ook wel macroalgen genoemd. Deze zeegroentes zijn niet alleen lekker, ze bevatten ontzettend veel gezonde voedingsstoffen, zoals calcium, ijzer en omega-3 vetzuren. Wist je dat de omega-3 in vis afkomstig is uit zeewier?

Meer over zeewier

Kwaliteit

Een van de belangrijkste pijlers onder ons bedrijf is het waarborgen van de kwaliteit van onze producten. Zeewier is een natuurproduct en daarom doen we ons uiterste best om uitsluitend de beste kwaliteit te selecteren. Ons vaste netwerk van telers, leveranciers en transporteurs maakt dat onze producten onder optimale condities worden geoogst, verwerkt en vervoerd. North Sea Greens is HACCP- en Skal-gecertificeerd (111075).

Duurzaamheid

Als North Sea Greens opereren we in een markt waarin eiwit-transitie en gezondere voeding centraal staan. Lokale, duurzame en nieuwe teelten zoals die van zeewieren met zo min mogelijk belasting voor de aarde. Dit alles met als doel om onze planeet leefbaar te houden voor toekomstige generaties. De SDG's van de VN vormen hierin een leidraad voor ons als bedrijf.

Lees meer over duurzaamheid en zeewierteelt

Productinnovatie

North Sea Greens biedt tevens de mogelijkheid om samen met u recepturen, foodconcepten of nieuwe producten te ontwikkelen op basis van zeewier. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan plantaardige, vegetarische of veganistische producten. Hiermee bieden wij u de gelegenheid om aan productinnovatie te werken toegespitst op de visie van uw bedrijf.