Focaccia met zeesla en dulse

Door chef-kok Wouter Kik, Codium

Verwen je gasten met deze verse focaccia met zeesla en dulse. Heerlijk voor bij je soep of borrel!

Wat heb je nodig?

500 gr bloem

10 gr zeeslapoeder

7 gr instant gist

30 ml olijfolie

340 ml lauw water


Hoe maak je het?

Stop alle ingredienten in een grote mengkom en kneed het deeg minimaal 10 minuten goed door.

Vet een schaal in met olijfolie en leg het deeg hier vervolgens in. Dek het deeg af met vershoudfolie (deze kun je het beste ook even invetten met wat olijfolie).

Laat 1 uur rijzen op een warme plek (zoals boven de verwarming).

Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.

Hierna kun je het deeg uitstorten op een bakplaat die is ingevet met olijfolie. Dan licht indeuken met je vingers. Besprenkel het deeg met wat dulse vlokken.

Bak de focaccia nu 20 a 25 minuten.

Tip: serveer deze focaccia bij de soep of op een borrelplank.