Courgettesoep met zeesla
Door chef-kok Wouter Kik, Codium

Heerlijke vegetarische soep van courgette met een zilte touch
Wat heb je nodig (4p)?
3 grote courgettes
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
5 el zeeslapoeder
5 dl groentebouillon
olijfolie
crème fraiche
Hoe maak je het?
Snijd de courgettes in plakken en gril op de bbq of in een grillpan. Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm.
Fruit de knoflook en de ui aan in een kookpan met olijfolie. Voeg als de ui glazig is, de zeeslapoeder erbij.
Doe nu de courgettes erbij en bak deze nog even kort mee. Blus af met de groentebouillon.
Maal met een staafmixer de soep tot een gladde puree.
Schep de hete soep in een kom. Schep hierin een lekkere eetlepel crème fraiche.
Tip: besprenkel de soep nog met wat zeeslapoeder voor het opdienen.